Alja de Ruiter Coaching

Over Alja

In mijn werk ervaar ik dat het coachen van medewerkers en teams mij veel voldoening geeft en heb ik duurzame ontwikkeling bij medewerkers gezien. Door het volgen van diverse coachopleidingen ben ik tot de overtuiging gekomen dat er een significant verschil is tussen coachend leidinggeven en individuele coaching. Tussen medewerkers en leidinggevende bestaat immers altijd een hiërarchische afhankelijkheid. Voor een coach is de gelijkwaardige relatie tussen de coachee (gecoachte mens) en coach juist een van de uitgangspunten.

Leidinggevenden en coördinatoren

Ik ben een coach voor iedereen die weer en meer plezier in zijn werk wil krijgen. Met name richt ik mij op mensen die met mensen werken en verantwoordelijk zijn voor de bedrijfs- en groepsprocessen en de doelen van teams en organisatie zoals leidinggevenden en coördinatoren. Ik begeleid hen met vraagstukken op gebied van deze processen, de onderlinge samenwerking en hoe dit kan verbeteren. Daar hoort ook persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit bij. Mensen zeggen over mij dat ik goed kan luisteren, analytisch, warm en integer ben.

Eigen praktijk

In mijn eigen praktijk is het coachdoel en coachtraject van jou, als client, bepalend en heeft voorrang op alle andere doelen. Ik heb verschillende coachopleidingen gevolgd en met name de opleiding Interventiekunde was zo inspirerend en inzicht gevend dat ik mijn coachpraktijk heb uitgebreid met team- en organisatiecoaching. Doen dus waar ik zelf blij van word en wat mij energie geeft! Wil je weten wat mij nog meer inspireert, lees dan eens mijn inspiraties.

en verder…

Ik ben geboren en getogen in Utrecht en woon samen met mijn man en hond in Zwijndrecht (ZH) aan de rand van een heerlijk natuurgebied. Mijn twee, inmiddels volwassen kinderen werken beiden in de zorg. Naast werken houd ik van wandelen, met man en hond, lezen, reizen, koken en lekker eten.

Na mijn schooltijd ben ik een aantal jaren in Zwitserland geweest voor opleiding en werk. Vervolgens ben ik de reiswereld ingerold en heb ik daar lange tijd met veel plezier gewerkt als reisadviseuse en filiaalhouder. In 2002 ben ik door toeval in de zorg terecht gekomen een inspirerende en verfrissende switch. Na een aantal jaar heb ik bewust gekozen om dichterbij de patiënt te willen werken. Door een fysieke beperking is het helaas voor mij niet mogelijk om directe zorg te verlenen. Een leidinggevende functie was wel een van de mogelijkheden en zo heb ik gewerkt als teamleider en teammanager in thuiszorg bij de Verzorging & Verpleging. Later heb ik managementfuncties bekleed bij de Trombosedienst en in de huisartsenzorg. Meer Informatie over mijn werkervaring en gevolgde opleidingen lees je op mijn LinkedIn.