Alja de Ruiter Coaching

Coaching voor leidinggevenden

balans en overzicht

Leidinggevenden faciliteren medewerkers en hebben daarnaast de eindverantwoordelijkheid voor het realiseren en behalen van (organisatie) doelen. Maar wat als dat knelt? Als je merkt dat je afgeleid raakt, misschien weerstand ervaart? Jouw reactie is van invloed is op het gedrag van anderen, van teamleden en collega’s. Coaching en intervisie zijn methoden om, als leidinggevende, jouw eigen leiderschap te blijven ontwikkelen. En dat heeft een positief effect op de teameffectiviteit, onderlinge samenwerking èn ontwikkeling van individuele medewerkers.

Coaching voor effectief leiderschap

Als coach begeleid ik je bij het ontwikkelen van de balans tussen mensgerichtheid en taakgerichtheid, tussen empathie en zakelijkheid met als doel effectief leiderschap. Voorbeelden van coachvragen van leidinggevenden zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ondersteun ik medewerkers in de balans van eigen behoeften, verantwoordelijkheden en belangen èn de belangen van werk en organisatie?
  • Welke situaties ervaar ik de laatste tijd als lastig en welke patronen ervaar ik in deze belemmeringen. Patronen ten aanzien van mijn eigen handelen, hoe we met elkaar omgegaan, in de team-of organisatiecultuur?
  • Hoe kan ik ik anders naar deze belemmeringen kijken, welke alternatieven zijn er?
  • hoe blijf staande te blijven in deze complexe werkelijkheid?
  • hoe bepaal ik de kaders en faciliteer ik medewerkers met dat wat zij nodig hebben om de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van hun taken te kunnen nemen.

Staat je vraag er niet tussen?

Geen probleem, grote kans dat ik je wel kan helpen. Laat gerust waar je tegenaan loopt en samen bekijken we hoe ik je kan begeleiden.

werkwijze

Een coachtraject start met een intake waarin we kennismaken en de coachvraag onderzoeken en kijken we of we een klik hebben. Dit gesprek is bij mij op de praktijk of bij jou op je werk. Daarna maak ik een voorstel en offerte voor het coachtraject. Vaak kan een werkgever budget vrij maken voor een coachtraject. Tips om hierover met je werkgever in gesprek te gaan vind je hier

Benieuwd wat ik voor je kan doen? Neem contact op