Alja de Ruiter Coaching

Individuele coaching

Voor, weer, meer balans en plezier in leven en werk bied ik individuele trajecten aan. Graag begeleid ik je om inzicht te krijgen in wat in jouw leven speelt. Samen onderzoeken we waar het knelt en welke kleine stapjes je zou kunnen en willen zetten om de situatie te veranderen. We beginnen met een gratis kennismakingsgesprek waarin we kijken of er een klik is en ga ik wat dieper op je coachvraag. Vervolgens maak ik een voorstel hoe we jouw coachdoel kunnen bereiken. Over het algemeen zijn per coachvraag meestal 5 sessies voldoende. Vaak kan een werkgever budget vrij maken voor een coachtraject. Tips om hierover met je werkgever in gesprek te gaan vind je hier.

Inzicht voor meer balans

In de coachsessies gebruik ik een mix van coachmethoden. Ik heb diverse coachopleidingen gevolgd en werk met methoden zoals Systemisch coachen, Voice Dialogue, Oplossingsgericht Coachen, Focussen en Mentaliseren. Welke methoden ik inzet is afhankelijk van jouw vraagstuk en waar jij je prettig bij voelt. Doel van de methoden is dat je inzicht krijgt in wat er leeft in jou, welke overtuigingen en patronen je in de loop van je leven hebt ontwikkeld. Daardoor leer je jezelf beter kennen en komt er ruimte om keuze te maken die bij jou passen om weer meer balans en (werk) plezier te ervaren.

Voorbeelden van vragen die ik krijg zijn:

  • Hoe houd ik de balans werk-privé?
  • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen versterken?
  • Het loopt niet zoals ik hoop, wat kan ik doen?
  • Hoe kan ik omgaan met stress en werkdruk?
  • Hoe stop ik met het pleasen van anderen en kom ik meer op voor mijzelf?
  • Hoe kan ik mijn (ongezonde) patronen doorbreken?
  • Ik ben vaak erg zenuwachtig voor belangrijke gesprekken, hoe kan ik dat veranderen?

Staat je vraag er niet tussen?

Geen probleem, grote kans dat ik je wel kan helpen. Laat gerust waar je tegenaan loopt en samen bekijken we hoe ik je kan begeleiden. Ben je leidinggevende kijk dan eens hier

Interesse? Neem contact op