In gesprek met jezelf

In gesprek met jezelf

Voice Dialogue is geschikt voor veel coachvragen en kan helpen om zicht te krijgen op belemmerende patronen en het doorbreken van deze patronen. En ook als je simpelweg wat meer balans in je leven wil brengen kan Voice Dialogue je helpen.

Voice Dialogue

Deze krachtige en inzicht gevende coachmethode is in de jaren 70 ontwikkeld door de Amerikaanse psychologen Hal en Sidra Stone en gaat er van uit dat onze persoonlijkheid uit veel verschillenden kanten, subpersoonlijkheden of “ikken” bestaat. Denk bijvoorbeeld aan een pleaser, perfectionist en pusher, controlfreak, avonturier, innerlijke criticus etc. In ons leven zijn sterke “ikken” voornamelijk aan het woord en bepalen hoe wij ons gedragen. Andere “ikken” zijn minder goed ontwikkeld of veel meer op de achtergrond. De methode gaat er van uit dat alle “ikken” een eigen manier van denken, voelen en waarnemen hebben. In een Voice Dialogue sessie laten we deze verschillende “ikken” aan het woord door letterlijk met hen in gesprek te gaan.

Stoelen

In de sessies worden verschillende “ikken” uitgenodigd op een stoel in de ruimte om te vertellen waarom ze er zijn. Hierdoor ontdek je welke kwaliteiten al jouw “ikken” hebben en waarom zij een belangrijke rol in jouw leven spelen. Vanuit “het midden” krijg je verassende inzichten en worden je zelfkennis, zelfcompassie en bewustzijn vergroot. Hierdoor leer je jezelf beter kennen, ontdek je je patronen en waardoor deze zijn ontstaan. Dit geeft je meer je meer keuzevrijheid om te doen wat bij je past.

Wil je meer weten? Neem contact op.